Recept voor ontspannen trailerladen

Bereidingstijd:
Voorbereiding vooraf: zo lang als nodig voor je paard, liefst opgesplitst in verschillende kleinere sessies! Na voorbereiding, en bij vertrouwen: enkele seconden.

Ingrediënten:
Geduld
Vertrouwen
Inzicht en begrip in stress of kalmerende signalen
Ev. voer om te belonen

Voorbereiding vooraf:
✅ Bereid je paard voor op alle communicatie- en coördinatieskills nodig om goed te laden. ❗Deze voorbereiding staat los van de trailer! ➡️ Denk hierbij aan grondwerk, gewenning verschillende soorten ondergronden, smalle doorgangen,…

✅ Voeg dan een serieuze portie vertrouwen en ontspanning toe rondom en in de trailer. Geef je paard voldoende tijd om te ontdekken en ontspannen. Werk enkel daar waar je paard nog kan blijven meedenken en beloon elke stap.

✅ Tip: Zorg dat je niet over het kookpunt komt! Hou kalmerende en spanningssignalen in het oog.

✅ Zorg dat je paard rustig op en af de trailer kan stappen, maar bouw ook duratie op met het ontspannen stilstaan in de trailer alvorens weg te rijden.

Klaar voor het trailerladen zelf:

1️⃣ Leid je paard naar de trailer en vraag hem de trailer op. Kruid af met rust en ontspanning.
2️⃣ Zodra je paard ontspannen op de trailer staat, doe je de bar achter hem toe (ook dit heb je best al geoefend bij de voorbereiding).
3️⃣ Sluit de klep. Ga naar voren bij je paard. Beloon met je stem, maar voeg er gerust voer aan toe naar eigen smaak. De meesten vinden dit wel lekker!
4️⃣ Sluit de deur goed af, controleer je lichten en aansluitingen. Voorzichtig op de baan.

Hulp nodig? Neem contact op!