Voorbereiding op het buitenrijden

Ontspannen buitenrijden en trektochttechnieken
Obstakeltraining: van schriktraining tot trailhindernissen
Deelnemen aan TREC wedstrijden

Ode aan het recreatiepaard!

De natuur intrekken met je paard is de ideale afwisseling op je training! Je paard kan hier ook enorm van genieten. Of toch niet altijd? Soms loopt het al eens fout. Een goede voorbereiding kan veel spanning en problemen voorkomen.

Misschien hoor je wel eens “maar een recreatiepaard”. Laat je echter niet misleiden! Zo een uitspraak doet geen eer aan de veelzijdigheid van een recreatiepaard! Een paard waarmee je ontspannen en veilig buiten kan rijden, moet net aan veel eisen voldoen!

Denk maar eens aan een paard dat
… je 100% vertrouwt
… fysiek fit en gezond is
… ontspannen blijft in uitéénlopende situaties
… geduldig stil kan blijven staan
… behendig en bedachtzaam overal over en door gaat

Een goede basis grondwerk, dressuur, springen en obstakeltraining, maar ook een uitstekende connectie kan een groot verschil maken op buitenrit of trecwedstrijd!
Een recreatiepaard? Die zijn van alle markten thuis!

Een greep uit het aanbod

Vind het cursusaanbod op de facebookpagina of vraag ernaar!

Outdoor obstakels

Outdoor obstakels

Als je gaat buitenrijden, kom je al eens een smalle doorgang, een waterloop, een hek, een omgevallen boomstam,… tegen. Handig als je paard dit kent!

Elevation

TREC erop uit

Je wil graag een TREC wedstrijd rijden? Goed idee! Maar hoe begin je aan de oriëntatieproef, de hindernissen en de gangencontrole?

Height

Leer kaartlezen!

Rij je steeds hetzelfde toertje omdat je dan zeker niet verloren kan rijden? Of wil je een TREC wedstrijd rijden, maar de oriëntatierit op kaart schrikt je af?

Georganiseerd op stap

Georganiseerd op stap

Hoe organiseer je een buitenrit? Hoe zorg je voor het optimale welzijn van je paard tijdens een dagtocht? Een voorbereid man is er twee waard!

Geniet van het landschap,
beleef met je paard,
voel de vrijheid.